Olifant en de kist vol appels - Busser, Marianne, ....-; Schröder, Ron, ....-; Loman, ....- (Houten : Van Holkema & Warendorf, Uitgeverij Unieboek, 2017)
In de dierentuin staat een kist vol appels. Voordat er ruzie over ontstaat, stelt olifant voor dat hij ze eerlijk onder alle dieren verdeelt. Dat is een goed plan! Olifant begint op te noemen wie een appel mag: eerst mogen ‘alle dieren met een slurf’ een appel uit de kist pakken, dan ‘het grootste dier’ en dan ‘alle dieren met slagtanden’ en zo gaat het door. Niemand durft er iets van te zeggen, maar olifant is zo de enige die van de appels mag eten – en dat terwijl het toch allemaal zo eerlijk geregeld leek…
Kleuters
Keywords: Dierentuin; Eerlijk verdelen; Hebzucht; Prentenboek; Gevoelens-Gedrag