Scoren met je scriptie : off- en online : het standaardwerk voor verslagen, rapporten en projecten. - Pollefliet, Leen, 1963- (Gent : Owl Press, 2022)
Een schrijfopdracht (een scriptie, verslag, rapport, project …) is voor vele studenten in een professionele of academische bachelor- of masteropleiding een heuse uitdaging. Ook voor lesgevers die zich eerder focussen op de inhoud en niet op de vorm (taal, opmaak, bron) is de begeleiding van die schrijftaken niet eenvoudig. Dit volledig geactualiseerd handboek, voorzien van ontelbare hedendaagse en relevante voorbeelden uit scripties, behandelt uitgebreid de volgende deeldomeinen: •Hoe begin ik te schrijven? •Welke structuur resulteert in een duidelijke en overzichtelijke scriptie? •Hoe schrijf ik taalkundig correct? •Welke schrijfstijl past bij een schrijfopdracht in het hoger onderwijs? •Hoe verwijs ik naar geraadpleegde bronnen volgens de meest recente APA-refereerstijl - zevende druk (2020)? •Op welke manier stel ik gegevens grafisch voor en hoe beschrijf ik die grafieken, diagrammen, tekeningen, schema’s, foto’s, tabellen … helder? •Welke opmaak garandeert een leesbare en aantrekkelijke scriptie? •Hoe schrijf ik een wetenschappelijk en een populairwetenschappelijk artikel? Hoe stel ik een academische poster op? Een duidelijk stappenplan voor bronvermelding, vaak voorkomende fouten tegen bronvermelding, inclusief oplossingen én een lijst van standaardzinnen die vaak worden gebruikt in de context van een scriptie maken van dit boek een toegankelijk en praktisch standaardwerk. Dit eigentijds vormgegeven handboek bevat ook nog omvangrijk online leermateriaal, rechtstreeks raadpleegbaar via QR-codes in het boek zelf: van heldere en eenvoudige instructiefilmpjes tot talloze interactieve oefeningen over alle facetten van het boek. Kortom, dit handboek is de ultieme gids voor een geslaagde scriptie, waarmee je vast en zeker zal scoren. Scoren met je scriptie ... dat wil jij toch ook?
Keywords: Scriptie schrijven