DiscriME : (on)rechtvaardigheid is geen toeval. - RIKZ.Z, ....-; De Aanstokerij vzw. Vormgeving en productie; RIKZ.Z Raad voor Inspectie en Kwaliteitszorg niet-confessioneel zedenleer. Realisatie (Sterrebeek : Verantwoordelijke uitgever Sylvain Peeters, 2022)
In samenwerking met UVV/deMens.nu vzw
Oorsprong bachelorproef Marcela Caldas Hanas, lerarenopleiding NCZ
Wil je ‘discriminatie’ aanbrengen in de klas met alle daaraan gekoppelde facetten zoals stereotypering, polarisering, uitsluiting en andere achterliggende mechanismen? ‘DiscriME’, het nieuwe educatieve spel van de RIKZ.Z, voorziet een ideale tool om het thema op een speelse wijze te behandelen. ‘DiscriMe. (on)rechtvaardigheid is geen toeval’, is ontwikkeld voor de derde graad van het secundair onderwijs en kan eventueel ook gespeeld worden met 14-jarigen. Het spel past perfect binnen het themaveld ‘Samenleven, Democratie en Burgerschap‘ en heeft vele raakvlakken met de themavelden ‘Een waaier van Levensbeschouwingen, Identiteit in Dialoog‘ en ‘Economie‘.
Keywords: Discriminatie; Educatieve Bachelor NCZ; Samenleven, democratie en burgerschap