Geef ze het nakijken : Over activerende feedback en schrijfbegeleiding in het hoger onderwijs - De Jong, Joy, ....-; Van Kruiningen, Jacqueline, ....- (Amsterdam : Boom, 2021)
Geef ze het nakijken presenteert alternatieven voor 'commentaar leveren' of 'correctie', namelijk activerende feedback die studenten aanzet om beter te (leren) plannen, schrijven, evalueren en herschrijven. De boodschap is: geef de schrijvers 'het nakijken'. Een belangrijke tussenstap hierbij is: stilstaan bij mogelijke oorzaken van schrijfproblemen, zoals kennisgebrek, onvoldoende vaardigheden, attitude en/of omstandigheden. Deze analyses maken feedback heel wat efficiënter. Dit boek is geschreven voor docenten in het hoger onderwijs die studenten begeleiden bij het schrijven van teksten.
Keywords: Schrijven