Green mental health - Maas, Jolanda, ....-; Visscher, Renske, ....-; Westen, Koen, ....- (Amsterdam : Boom/de Tijdstroom, 2021)
De stichting GreenMentalHealth brengt de natuur naar de geestelijke gezondheidszorg en andersom.
Steeds meer onderzoeken tonen aan dat contact met natuur gunstig kan zijn voor onze fysieke en geestelijke gezondheid. De natuur wordt echter nog maar beperkt ingezet ter ondersteuning van onze geestelijke gezondheid. Green mental health gaat over de groene kansen in de ggz en het sociale domein, en is geschreven voor ggz- en andere zorgprofessionals, sociaal werkers, beleidsmakers, coaches, natuurbeheerders, mantelzorgers en vrijwilligers.
Keywords: Geestelinke gezondheidszorg; Natuurtherapie