Het had waar kunnen zijn : op zoek naar de impact van desinformatie en fake news - Verheyden, Tim, ....- (Kalmthout : Pelckmans, 2022)
De term fake news is sinds Donald Trump niet meer weg te denken. Maar onze maatschappij kampt met een veel complexer probleem dan nepnieuws: desinformatie. In de oorlog tussen Rusland en Oekraïne zijn we allemaal getuige van het ultieme doel is van desinformatie: chaos en conflict. Informatie wordt als wapen gebruikt om mensen in de war te brengen en de wereld te verdelen. Feiten doen er al langer niet meer toe en de waarde van de waarheid bevindt zich op een all-time low. Desinformatie speelt zich niet alleen meer af aan de andere kant van de wereld. Ze heeft - zeker sinds de coronacrisis - ook een grote impact op onze maatschappij en ons dagelijkse leven.
Keywords: Nepnieuws; Nieuwsberichtgeving