Datacratisch werken : kom in de verbetermodus met een datagedreven PDCA - Van Beek, Daan, ....- (Leusden : Passionned Publishers, 2019)
Datacratisch werken is een splinternieuwe, veelbelovende manier van werken. Het vergt out-of-the-box denken, volharding en - last but not least - gevoel voor data. Maar wie eenmaal de zoete smaak van datacratisch werken heeft geproefd, is direct verslaafd. De aanleiding van dit boek is om te laten zien hoe je via datagedreven verbeter-cirkels de dienstverlening, innovatie en de strategie van een organisatie op steeds hoger plan kunt brengen. Of het nu gaat om een gemeente, een ziekenhuis, een bank of een online fietsenwinkel, overal ligt nog een enorm verbeterpotentieel braak. In dit boek beschrijft de auteur de voordelen van datacratisch werken en geeft hij hiervoor een raamwerk. Verder toont hij overtuigend aan dat datacratisch werken in essentie democratischer is dan democratisch. Datacratisch werken brengt de passie en het plezier weer terug op de werkvloer. Tevens steekt de auteur de bekende PDCA-cirkel van dr. William Edwards Deming in een nieuw jasje.
Keywords: Organisatieleer; Veranderingsmanagement