Over leiderschap : 19 inzichten - Marichal, Koen, ....-; Segers, Jesse, ....- (Kalmthout : Pelckmans, 2022)
Sommige boeken verengen leiderschap tot eenvoudige recepten. Ze gaan vaker over succes in het verleden dan over wat vandaag, in een andere context, behulpzaam is. Andere boeken beperken zich tot wat 'de wetenschap' bewezen heeft en worden een kleurloos stukje waarheid. Nog andere boeken maken leiderschap vaag en abstract. De ambitie van Over Leiderschap. 19 inzichten is om recht te doen aan zowel waarheid als realiteit van leiderschap. De wetenschap heeft een en ander te vertellen over wat werkt en niet werkt. Elk inzicht in dit boek is wetenschappelijk onderbouwd. Dat is een goede start. Tezelfdertijd beoefenen leiders de kunst van het mogelijke, met de mensen die er zijn en in de gegeven omstandigheden. Hier schiet wetenschap vaak tekort. Bij elk inzicht komen leiders aan het woord, leggen we uit waarom het zo moeilijk om te zetten is in de praktijk en wat je vervolgens dan toch nog kan doen. Het is wat het is. De veelheid van inzichten nodigt uit tot mildheid. Neem vast wat helpt en loopt niet vast in wat niet is. Koester een open idee over leiderschap, ook over dat van jezelf. Het gaat om wat jij wil waarmaken met mensen in jouw omgeving: what's your story?
Keywords: Coachen; Psychologie