Stedenbouw kan ook zo : toekomstbestendige stedenbouw en ruimtelijke planning : voorbeeldenboek - Heuts, Eva, ....-; Grietens, Erik, ....-; De Bruyn, Joeri, ....- (Borgerhout : Public Space, 2022)
We staan voor immense uitdagingen: klimaatverandering, verlies aan biodiversiteit, vergrijzing en gezinsverdunning, toenemende ruimtelijke wanorde - om er maar enkele te noemen. Gelukkig beseffen steeds meer mensen dat actie nodig is. Onze toekomst hangt af van hoe we die ecologische en sociale uitdagingen het komende decennium zullen aanpakken. Een groene saus zal niet volstaan. Er is nood aan een heuse transitie of omslag: van een lineaire naar een circulaire economie, van fossiele naar hernieuwbare energie en van een destructief naar een regeneratief systeem waarin we natuurlijke processen herstellen, vernieuwen en revitaliseren. De laatste jaren zien we heel wat hoopgevende initiatieven die deze transities vormgeven. Het voorbeeldenboek Stedenbouw kan ook zo biedt concrete oplossingen aan voor onze steden en dorpen en illustreert die aan de hand van positieve projecten waarin de gezondheid en het welzijn van mens en natuur primeren.
Keywords: stadsontwikkeling; stedenbouw