Inleiding groepsdynamica. - Alblas, Gert, ....-; Vos, Willem, 1981- (Groningen : Noordhoff Uitgevers, 2022)
Mensen brengen een groot deel van hun leven in groepsverband door. Wat betekent dit voor onze opvattingen, gevoelens en gedragingen? Hoe kunnen we het gedrag van anderen vanuit hun groepslidmaatschap verklaren? Inleiding Groepsdynamica reikt je de kennis aan om het gedrag van mensen in groepen te beschrijven, te verklaren en te beïnvloeden. Zo wordt er ingegaan op de functies van groepen, communicatie en conflicten binnen en tussen groepen, het samenwerken en de besluitvorming binnen groepen. Ook het gedrag van mensen in de massa komt aan de orde. Door de vele herkenbare voorbeelden en duidelijke schema's sluit Inleiding Groepsdynamica goed aan op de dagelijkse praktijk. Ider hoofdstuk sluit af met opdrachten waarmee je meer inzicht verwerft in het eigen gedrag in groepen. Deze opdrachten helpen je op het samenwerken en overleggen in teamverband te verbeteren. In deze vernieuwde, vierde editie zijn alle hoofdstukken aangepast aan de meest recente onderzoeksresultaten en inzichten op het gebied van de groepsdynamica. Daarnaast is er in deze nieuwe uitgave ruime aandacht voor virtuele samenwerking in groepen.
Keywords: Groepspsychologie; Sociale psychologie