Meertalige Kamishibai. : Mijn familie, Mijn straat. - De Bode, Ann, 1956- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2013)
De kamishibai is een eeuwenoude Japanse vertelvorm. Het is een originele manier om kinderen in contact te brengen met de magie van verhalen. In een houten kastje op poppentheater worden grote prenten getoond. De verteller verschuift de prenten als in een trage tekenfilm en leest ondertussen het verhaal voor. Door de grote prenten kan je een grotere groep kinderen bereiken. Ideaal voor in de klas, de peuterspeelzaal en de crèche.
Vertelplaten voor kamishibai
Keywords: Japanse vertelvorm; Kleuteronderwijs; Lager onderwijs; Meertalig; Vertelplaten