Handboek welzijn op het werk : juridische aspecten - Van Regenmortel, Anne, ....-; Buelens, Jan, ....-; Reyniers, Kelly, ....-; Van Puyvelde, Ilse, ....-; Vervliet, Valérie, ....- (Brugge : Die Keure, 2019)
Het juridisch landschap rond ‘welzijn op het werk’ is in de laatste twintig jaar ingrijpend gewijzigd. Sinds het verschijnen van de eerste editie van het ‘Handboek welzijn op het werk’ in 2015 heeft de regelgever niet stilgezeten. Een update was dus noodzakelijk, zeker na de inwerkingtreding van de Codex over het welzijn op het werk op 12 juni 2017. In dit handboek zoomen de auteurs in op: de historiek van de welzijnsreglementering; het aanbod aan preventieve welzijnsreglementering; preventieve voorzieningen binnen de professionele risicoverzekering; de actoren en organisatorische structuren bij het welzijnsbeleid; een analyse van de Welzijnswet en de belangrijkste uitvoeringsbesluiten. Deze tweede editie werd bijgewerkt tot 31 december 2018.
Bijgewerkt tot 31 december 2018
Keywords: Arbeidsrecht; Welzijn op het werk