Mijn eerste Van Dale : voorleeswoordenboek - Schlichting, Liesbeth, ....-; Sluyzer, Betty, 1953-; Verburg, Marja E., ....-; Gerritsen, Paula, ....- (Utrecht/Antwerpen : Van Dale Lexicografie, 2013)
Versjesprentenboek en voorleeswoordenboek voor jonge kinderen: 'vanaf het moment dat ze gaan praten'. Het boek, alfabetisch van opzet, geeft ruim duizend woorden die kinderen in Nederland en België (geacht worden te) kennen voor ze naar de basisschool gaan. Het betreft woorden als aap, bakker, billen, jas, kiepwagen, lolly, onder, piemel, schaap, toetje, verjaardag, washandje, zee en zusje. Van de duizend woorden, geselecteerd op basis van wetenschappelijk onderzoek naar kindertaal, staan er 750 alfabetisch als trefwoord met een kleurentekening die laat zien wat er met het woord bedoeld wordt en een rijmpje of versje dat meer vertelt over het woord. De overige woorden zijn verwerkt in de versjes en zijn via een register te vinden. Naast dit register is er ook een register op thema. Met suggesties voor de ouders hoe het boek gebruikt kan worden. Op de website van Van Dale staan ook gebruikstips voor professionals. Een prachtig en vrolijk uitgevoerd boek, gericht op taalontwikkeling en uitbreiding van de woordenschat. Herdruk met o.a. nieuwe woorden, versjes en illustraties, die vrolijker van kleur zijn. Voor thuis, kinderopvang, voor- en vroegschoolse eductatie en de basisschool. Vanaf ca. 2 t/m 5 jaar.
Keywords: Voorleeswoordenboek