5 minuten coöperatief. - van der Kooij David, ....- (Helmond : Onderwijs maak je samen, 2021)
5 minuten creatief denken bestaat uit 40 kaartjes, met daarop een korte activiteit die het creatief denken van de leerlingen spelenderwijs stimuleert en ontwikkelt. Daarnaast geeft elke kaart aan voor welke leeftijd het geschikt is, welke benodigdheden je moet voorzien, welke subvaardigheden deze activiteit stimuleert, en af en toe een tip of variatie om de opdracht makkelijker of net uitdagender te maken. Zoals de titel van het spel aangeeft, nemen de meeste opdrachten slechts 5 minuten in beslag tot maximum 15 minuten. Voor welke leeftijd deze activiteit is. De denkvaardigheid of attitude die je door deze activiteit stimuleert. De benodigdheden. Meestal zijn dit eenvoudige, voor de hand liggende voorwerpen. De uitleg van de activiteit. Soms een tip of suggestie voor variatie.
In samenwerking met Bazalt
Keywords: 5 minuten spelletjes; Cognitieve ontwikkeling; Creatief denken