Get up stand up jongeren op de bres tegen onrecht : praktijkboek vol voorbeelden van politisering door jongeren - Van Bouchaute, Bart, 1962-; Görgöz, Reyhan, ....-; Cristiaensen, Peter, ....- (Gent : Arteveldehogeschool, Departement Sociaal werk, 2022)
Jongeren botsen geregeld op situaties die ze als onrechtvaardig beschouwen. Vaak weten ze niet hoe te reageren. Zaken passeren zonder dat er een haan naar kraait. Maar af en toe leidt boosheid tot een reactie. Of tot actie. Al dan niet met hulp van vrienden. Of van jeugdwerkers. Wanneer kinderen of jongeren door het uiten van hun bekommernissen de maatschappij beroeren, noemen we dat 'politisering'. Dit praktijkboek illustreert hoe politisering veel meer kan zijn dan een straatactie opzetten. Hoe je verandering kan 'eisen', maar ook verandering kan 'doen'. Wat de belangrijkste vragen zijn wanneer je als jeugdwerkorganisatie politiserend aan de slag wil gaan. En waar je kan op botsen.
Dit praktijkboek is een realisatie van Arteveldehogeschool in het kader van het Europese Interregproject Orpheus, in samenwerking met Uit De Marge vzw.
Keywords: jeugdwerk -- HOWEST