Het is de liefde die we niet begrijpen - Moeyaert, Bart, 1964- (Wommelgem : Van In, 2022)
Het is de liefde die we niet begrijpen begint met een hevige familieruzie. Op een verstikkend hete dag rijden de jonge vertelster, haar kleine zusje Edie, haar grote broer Axel, haar moeder en haar Poolse vriend Bordzek in een bloedhete auto door een korenveld. Plotseling zet Axel de auto aan de kant. Hij is het zat dat zijn moeder de ene vriend na de andere verslijt zonder met haar gezin rekening te houden. Bovendien sluimert er een schokkend geheim. Het is de liefde die we niet begrijpen werd genomineerd voor De Gouden Uil en bekroond met de Boekenleeuw en de Prix Libbylit.
Boektoppers 2022-2023: secundair onderwijs - tweede graad