Schemerwerelden : Britse en Ierse volksverhalen - Crossley-Holland, Kevin, ....- (Wommelgem : Van In, 2022)
Ze zijn magisch, mistig en mysterieus – de volksverhalen van Ierland en Groot-Brittannië. De sfeer omhult de lezer en de grenzen van werkelijkheid en fantasie vervagen. Maar liefst vijftig verhalen, van grappig tot griezelig, hebben een plek gevonden in deze schitterende bundel, die Margaretha van Andel – net als Noorse mythen – heeft vertaald op een wijze die onder je huid weet te kruipen. Verdwijn in avonturen en legenden, laat je verleiden door elfen en gnomen, droom weg bij verhalen over de liefde en raak betoverd in het deel over mysterie en magie. Schemerwerelden is een ultieme volksverhalenverzameling, die van jong tot oud zal meeslepen.
Boektoppers 2022-2023: secundair onderwijs - tweede graad