De dagen van de bluegrassliefde - Van de Vendel, Edward, 1964- (Wommelgem : Van In, 2022)
Tycho is achttien en na zijn eindexamen gaat hij voor het eerst alleen op reis: hij wordt junior assistent in een Amerikaans kinderkamp. Daar sluit hij vriendschap met de Noor Oliver, even oud als Tycho en voetballer. Het wordt een zinderende zomer, die hun leven voor altijd verandert. Edward van de Vendel krijgt nog wekelijks e-mails van lezers op wie dit boek grote indruk gemaakt heeft. Het werd in 2021 opgenomen in de Regenboog Top 100 en in 2019 won het (voorgedragen door Rik van de Westelaken) de verkiezing tot ‘beste fragment uit een queer jongerenboek’.
Boektoppers 2022-2023: secundair onderwijs - derde graad