Janus 4 : D&A-finaliteit : leerwerkboek - Allewaert, Robbe, ....- (Brugge : Die Keure, 2022)
Geschiedenis beleven Janus is geen geschiedenisboek vol ellenlange teksten en invuloefeningen. Activerend werken staat voorop: rollenspellen, alternatieve werkvormen zoals hoekenwerk, begeleid zelfstandig werken ... Janus laat de leerlingen geschiedenis beleven. Historisch referentiekader Janus helpt de leerlingen om een historisch referentiekader opbouwen. Ze ontdekken het onderscheid en de samenhang tussen de vier maatschappelijke domeinen en ze leren reflecteren over de relatie tussen verleden, heden en toekomst. Kritisch nadenken over bronnen Met de herwerking van Janus leren de leerlingen nog meer dan voordien kritisch redeneren over bronnen. In elk hoofdstuk analyseren we minstens één authentieke bron. Het Janusje-van-alles, een handig hulpmiddel om bronnen te analyseren, werd nog uitgebreid.
Keywords: Geschiedenis; Secundair onderwijs