Oogklepdenken : waarom we allemaal idioten zijn. - Mersch, Ruben, ....- (Amsterdam : De Bezige Bij, 2020)
Waarom geloven we wat we geloven, en hoe weten we of dit waar is? Denkfouten zijn volgens Mersch cultureel, soms zelfs genetisch bepaald. Ons brein is er op getraind een snel oordeel te vellen en de reclamewereld, journalistiek en politiek spelen daar handig op in.
Keywords: Oogklepdenken