Max : Frans 1B - B-stroom modules 1 t.e.m. 5. - Gransart, Céline, ....-; Vanlathem, Laura, ....- (Brugge : Die Keure, 2022)
Bevat: 1. A vos marques, prêts, partez! - 2. Coucou, c'est moi - 3. Je vais en ville à vélo - 4. Chouette, on cuisine! 5. Bienvenue chez moi!
Max-Frans is onze nieuwe methode Frans voor de B-stroom en A-finaliteit en sluit volledig aan op de nieuwe eindtermen. Deze methode heeft, naast het behalen van de eindtermen en leerplandoelen, de ambitie om de leerlingen het plezier bij te brengen van het communiceren in een vreemde taal. Dat gebeurt door de leerlingen onmiddellijk inzetbare woordenschat aan te reiken en gebruik te maken van fris, authentiek en creatief tekstmateriaal. De methode bestaat uit een 6-tal modules per leerjaar. Doorheen deze methode streven we naar eenvoud en eenduidigheid, zowel in de formulering van opdrachten als in de lay-out. De lay-out van de modules is rustig, maar fris. Belangrijk is ook dat we voldoende interlinie voorzien in de teksten en dat we daarbij een eenvoudig, duidelijk lettertype gebruiken. Dankzij de modulaire opbouw kun je Max-Frans zowel geïntegreerd (PAV) als apart (Frans) inzetten. Max-Frans maakt deel uit van onze overkoepelende Max-methodes voor de B-stroom en de A-finaliteit.
Keywords: Max Frans; Secundair onderwijs