Kleuren : een tentoonstelling over kleur & kunst. - van Lieshout, Ted (Theodorus Adrianus), 1955- (Amsterdam : Leopold, 2019)
Wat is wit? Wat is zwart? Wat is licht? Wat is kleur? Op die vragen vind je antwoord in dit boek. Aan de hand van een tentoonstelling kom je meer te weten over kleuren, maar ook over kunst!Ted van Lieshout legt uit hoe wij kleuren zien, waar ze vandaan komen, en hoe ze door de eeuwen heen gebruikt zijn. Aan de hand van spannende verhalen, gekke geschiedenissen en een keur aan kunst van grottekeningen tot de minimal art van onze tijd. Hij zet kleuren naast elkaar en laat zien hoe ze elkaar beïnvloeden. En hoe we ze op verschillende manieren ervaren. Alles met de aanstekelijke verwondering van Ted van Lieshout zelf. Na lezing van dit boek is kleur nooit meer zomaar kleur.
Keywords: Kunst