Hoe de waarde van vastgoed betrouwbaar en doordacht inschatten?Alle aspecten voor het bepalen van een correcte verkoopprijs en/of nettohuur : Alle aspecten voor het bepalen van een correcte verkoopprijs en/of nettohuur - Robeet, Jacques, ....-; Pals, Griet, ....- (Leuven : Indicator Larcier, 2021)
Dit dossier is uw hulpmiddel en leidraad om de correcte waarde van vastgoed te bepalen. Dit is belangrijk in het kader van bv. een (ver)koop, (ver)huur, een nalatenschap, een echtscheiding, een onteigening, verzekeringen, het beheer van vastgoed in/uit uw vennootschap, ... Met dit dossier weet u hoe zo'n schatting in zijn werk gaat en hoe u een schattingsverslag moet 'lezen'. Wat zijn de verschillende waarden die bij een schatting gegeven worden en hoe kunt u die (zelf) berekenen? Welke documenten en tools heeft u nodig om een schatting te maken? Aan de hand van vele voorbeelden, tips en adviezen krijgt u als particulier of vastgoedexpert inzicht in de kunst van het schatten van vastgoed. Zo kunt u dan zelf een indicatieve schatting maken.
Redactioneel bijgewerkt tot 30 oktober 2020
Keywords: Financiële aspecten; Vastgoed