Praktijkboek motiverende gespreksvoering : werken aan jouw vaardigheden - Claessens, Joke, ....-; d'Hondt, Rob, ....- ([Houten] : uitgeverij Ekklesia, 2022)
Dit boek is een goudmijn voor wie, na een training Motiverende Gespreksvoering (MGV), zich de houding, strategieën en vaardigheden meer eigen wil maken. Beknopt en helder worden de aspecten van MGV uitgelegd en geïllustreerd met duidelijke voorbeelden. Elk hoofdstuk biedt oefeningen die alleen, of samen met een ander, gedaan kunnen worden. Er wordt ruim aandacht gegeven aan reflectie op de eigen gespreksvoering om zo stap voor stap te leren. Door de heldere en didactisch doordachte opzet leent het boek zich ook uitstekend voor gebruik in het hoger onderwijs.
Keywords: Agogische beroepen; Gesprekstechnieken