Dokter Google : vriend en vijand - Finoulst, Marleen, ....- (Antwerpen : Houtekiet, 2020)
Dokter Google heeft twee gezichten. Online gezondheidsinformatie kan heel waardevol zijn, maar heel wat adviezen die je online aantreft, zijn ronduit fout of hopeloos gedateerd. Het onderscheid maken tussen quatsch en kwaliteit is niet eenvoudig en onder het vergrootglas van Google wordt een pijntje al snel levensbedreigend. Gezondheid en Wetenschap, de Vlaamse website voor burgers van het Belgisch Centrum voor Evidence-Based Medicine, onderzoekt hoe Dokter Google functioneert en factcheckt dagelijks gezondheidsinformatie in de media. In volle coronacrisis schakelde het team van Gezondheid en Wetenschap (op de foto in quarantaine)zelfs een versnelling hoger om correcte en foute informatie over Covid-19 van elkaar te scheiden. Hoe werkt Dokter Google? Welke impact heeft hij op jouw gezondheid? En waar vind je betrouwbare adviezen? Met dit boek schreef Gezondheid en Wetenschap een bijsluiter bij Dokter Google.
Keywords: Gezondheidsvoorlichting