Vallen is als vliegen - Uphoff, Manon, 1962- (Amsterdam : Em. Querido's Uitgeverij, 2019)
Vallen is als vliegen, de in de werkelijkheid gewortelde roman over het almaar groter wordende, pijnlijke verleden, werd bij verschijnen bijzonder lovend ontvangen en geprezen. Als geen ander weet Manon Uphoff de zoektocht naar liefde, naar een identiteit, hard en tegelijk poëtisch, vurig en licht, met pijn en met humor neer te zetten.
Charlotte Köhler Stipendium 2020