Giftige positiviteit : hoe je omgaat met lastige situaties en gevoelens in een wereld die negativiteit wil uitbannen - Goodman, Whitney, ....- (Amsterdam : A.W. Bruna Uitgevers B.V., 2022)
Onze cultuur is geobsedeerd door positiviteit, en positief denken wordt gezien als oplossing voor al onze problemen. Maar waarom zijn er dan toch zoveel mensen ongelukkig? Psychotherapeut Whitney Goodman stelt dat positiviteit ook heel giftig kan zijn en slecht voor je (mentale) gezondheid, als het ertoe leidt dat je negatieve gevoelens onderdrukt.In dit actuele en praktische boek gebruikt Goodman wetenschappelijk onderzoek en verhalen van cliënten uit haar praktijk om lezers te laten zien wat giftige positiviteit is, op welke gebieden positiviteit wel en niet helpt, en ze leert je omgaan met je eigen emoties en die van anderen.
Toxic positivity: keeping it real in a world obsessed with being happy
Keywords: Positief denken