Handboek klinische ouderenpsychologie - Van Assche, Lies, ....-; Van de Ven, Luc, ....- (Antwerpen : Gompel&Svacina, 2022)
De Klinische Ouderenpsychologie is een vak apart: zij vereist uitgebreide kennis van de algemene ouderenpsychologie en de presentatie van (neuro)psychiatrische stoornissen en psychische problemen op latere leeftijd. Daarnaast is er voor het gesprekscontact met de oudere zorgvrager een heel eigen bekwaamheid en attitude nodig. Dit geldt bij uitbreiding evenzeer voor het psychodiagnostisch onderzoek, de cognitieve revalidatie en de psychotherapie. Voor elk van deze werkgebieden wordt vertrokken vanuit theoretische kaders, maar de lezer krijgt ook concrete adviezen en voorbeelden van handelen aangereikt; ook de eventuele valkuilen blijven niet onbesproken.
Keywords: Psychologie, ouderen