Hoogbegaafde senioren - Nauta, Noks, ....-; Schouwstra, Ine, ....-; Boudeling, Emmy, ....-; Geertshuis, Gemma, ....-; Hooghoudt-van der Veen, Berit, ....-; Schuurman-van der Heyden, Marieke, ....-; Van der Waal, Ido, ....- (Oud-Turnhout : Gompel&Svacina, 2020)
Hoogbegaafdheid bij senioren wordt vaak niet herkend. Het gevolg kan zijn dat deze slimme senioren zich alleen voelen, mensen missen bij wie zij echt op hun gemak zijn en soms psychische klachten ontwikkelen. Ook verveling komt veel voor. Sommigen zien zelfs het leven niet meer zitten. Kennis over de kenmerken van hoogbegaafdheid en hoe daar adequaat mee om te gaan kan sterk bijdragen aan het welbevinden van deze groep. Dat is van groot belang voor zorgverleners die met ouderen werken. Dit boek is geschreven door zeven auteurs met verschillende en aanvullende expertise. De wetenschappelijke kennis over hoogbegaafdheid bij senioren staat nog in de kinderschoenen. Maar het aantal vragen vanuit de praktijk neemt duidelijk toe. Het aantal ouderen in de maatschappij neemt immers ook toe.
Keywords: Hoogbegaafdheid, ouderen