Zien is snappen : grip op lessen Nederlands voor anderstalige kinderen - Coenen, Josée, ....-; Heijdenrijk, Marije, ....- (Vlissingen : Bazalt Educatieve Uitgaven, 2022)
Zien is snappen is een vooral visuele handleiding voor taalonderwijs door leerkrachten in het primair onderwijs met een of meer anderstalige kinderen in de klas.Met dit boek willen we de leerkracht een handreiking geven hoe hij met eenvoudige middelen de anderstalige kinderen meer Nederlands kan onderwijzen. Nederlands dat voorwaardelijk is voor het volgen van het onderwijs in het Nederlands. U ziet en u leest hoe u met eenvoudige middelen allerlei Nederlandse taalverschijnselen kunt onderwijzen zoals de lidwoorden een, de en het, zinnen, aanwijzende voornaamwoorden, samenstellingen, verbuigingen en vervoegingen, de verschillende er's (plaats-er, tel-er), klanken en letters. Lessen die weinig tijd kosten om aan te bieden en die u makkelijk bij of naast andere (taal-) programma's of taalmethodes kunt onderwijzen. Soms bestaan de lesjes uit een visuele toelichting voorafgaand aan een gewone les uit het schoolcurriculum; soms zijn het aparte lessen.
Keywords: NT2.