Sprookjes met de kleur van henna : uit Bulgarije, Marokko en Turkije - Wille, Riet, 1954-; D'Or, Arevik, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2019)
Een dikke sprookjesbundel met 17 sprookjes uit Turkije, Marokko en Bulgarije op leesniveau AVI-E5. Vanaf 7 jaar. Duik in de magische wereld van sprookjes uit Turkije, Marokko en Bulgarije. De sprookjes zijn geschreven in een eenvoudige, maar toch sprankelende taal en verschillende stukjes staan op rijm. Zo worden voorlezen en zelf lezen nog leuker! Achterin het boek zit een verklarende woordenlijst. Daarin staan de wat vreemdere woorden zoals ‘oase’ of ‘derwisj’ uitgelegd. Perfect inzetbaar in het onderwijs, zeker voor scholen met kinderen met een migratieachtergrond.