Kikker en de vreemdeling : Max Velthuijs. - Velthuijs, Max, ....- (Amsterdam : Leopold, 2022)
Wanneer Rat in het bos verschijnt, wordt hij aanvankelijk niet geaccepteerd door de andere dieren, maar langzaam aan gaan ze hem steeds meer waarderen. Prentenboek met grote, sfeervolle aquarellen. Vanaf ca. 4 jaar.
In Engeland verschenen onder de titel "Frog and the stranger".
Keywords: Discriminatie; Kleuteronderwijs; Prentenboek; Vooroordelen; Pesten - Uitsluiten