Plasticsoep : Judith Koppens , Andy Engel ; met illustraties van Nynke Mare Talsma. - Koppens, Judith, 1969-; Engel, Andy, ....-; Talsma, Nynke Mare, 1975- (Hasselt : Clavis, 2022)
Kikker en Vos gaan met hun vriendjes een dagje naar zee. Daar drijft zo veel plastic afval rond, dat ze niet meer willen zwemmen. Egel en Uil vertellen over de plasticsoep. Wat kunnen de vriendjes zelf doen om minder plastic te gebruiken? Prentvertelling met paginagrote illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.
Keywords: Kleuteronderwijs; Milieu; Natuur; Strand en zee