Storylistening : organiseer de onderstroom en krijg medewerkers mee - Scheringa, Annet, ....-; Beemster, Simone, ....- (Amsterdam : Uitgeverij Business Contact, 2022)
In ‘Storylistening’ geven Annet Scheringa en Simone Beemster antwoord op vragen waar veel organisaties mee worstelen. Vragen als: hoe krijgen we de beweging erin? Hoe krijgen we mensen mee? Verleiden, verontrustende cijfers presenteren, visies en veranderplannen rondmailen: het werkt niet. Luisteren naar onderstroomverhalen, storylistening, werkt wél. Maar die griezelige wereld vol ervaringen, belevingen en emoties laten nogal wat organisaties links liggen. Zonde, want ze leveren parels aan inzichten op.
Keywords: Arbeids- en organisatiepsychologie; Communicatie