Waar blijft mijn tijd? : waarom we zoveel willen, moeten en kunnen - Van der Lippe, Tanja, ....- (Amsterdam : Prometheus, 2021)
Tegenwoordig lijken we het steeds drukker te krijgen en minder tijd te hebben. Maar is dat wel zo? En waardoor komt dat dan? Volgens Tanja van der Lippe ligt tijdsdruk niet alleen aan het individu, maar ook aan de samenleving. Aan de hand van wetenschappelijk onderzoek vergelijkt ze onze huidige tijdsbesteding met die van vorige generaties en in andere landen. We verwachten veel van het leven en willen overal aan meedoen. Door technologie staan we elke minuut van de dag ‘aan’. Dat maakt druk. Vooral werkende mensen met kinderen hebben daar last van. In Waar blijft mijn tijd? is er ook aandacht voor de toekomst. Hoeveel tijdsdruk hebben we in 2040? Kiezen we voor een ratrace waarin we altijd meer willen? Of voor een samenleving waarin iedereen kan meekomen en genoeg genoeg is? Kunnen we nog iets bijsturen wanneer zo’n toekomstbeeld ons niet bevalt? En welke risico’s en kansen brengt de coronapandemie?
Keywords: Tijdsbesteding