Isaac : fysica 4: D-finaliteit 3 uur : leerwerkboek : set module 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ; Vademecum. - Vermeiren, Freya, ....-; Van Roy, Anke, ....- (Brugge : Die Keure, 2022)
Bevat: Module 1:Het energievraagstuk - Module 2: Energietransport, warmte en temperatuur - Module 3: Gaswetten - Module 4:Thermodynalica - Module 5:Bewegingsleer (deel 1) - Module 6: Bewegingsleer (deel 2) - Module 7: Elektrische systemen (deel 1) - Module 8 Elektrische systemen (deel 2) - Vademecum
Met Isaac-fysica verwerven jongeren op een methodische wijze betrouwbare feitelijke kennis. Leerlingen leren een fysische werkelijkheid of een natuurlijk fenomeen vatten aan de hand van wetenschappelijke concepten. Op die manier ontwikkelen leerlingen een rationele geest om zich wetenschappelijk te positioneren t.o.v. maatschappelijke vraagstukken.