Iedereen eigenaar : het hoe en waarom van participatief ondernemen - Janssens, Geert, ....- (Leuven : LannooCampus, 2021)
Wat is participatief ondernemen? Hoe maak je financieel eigenaarschap concreet? Waarom zou je er zelf mee aan de slag gaan? Medewerkers die met volle overgave de 'extra mijl' willen gaan, alsof ze zelf eigenaar zijn van de zaak: die kan iedereen gebruiken, zeker in turbulente en disruptieve tijden. Maar wat bepaalt of iemand dat gevoel van eigenaarschap ontwikkelt en beleeft? Iedereen eigenaar brengt participatief ondernemen terug tot zijn essentie: een cultuur van samenwerking, organisatorische efficiëntie én resultaatsdeling onder eigenaars.
Keywords: werknemersparticipatie