Methode systeemdenken : een denk- en werkwijze voor het basisonderwijs : 40 lessen en meer dan 50 werkvormen. (Leuven : Djapo, 2018)
Hoe is het als je maar een deel van iets ziet? Kan je dingen beter begrijpen als je het geheel ziet? Zijn er verbanden tussen dingen waar je op het eerste gezicht geen verband tussen ziet? En hoe beïnvloeden die elkaar? Wat als je probeert om van één oorzaak alle mogelijke gevolgen op te schrijven? Wat kom je dan te weten? Systeemdenken. Daarover gaat dit boek. Je leest wat het is en wat het met EDO (Educatie Duurzame Ontwikkeling) te maken heeft. En je vindt er 40 lessen en meer dan 50 werkvormen om het meteen in je klas te proberen. Een boek dat leerkrachten, kleuters en leerlingen anders naar de wereld doet kijken.
Keywords: Intellectuele ontwikkeling ; kinderen