The hate u give - Thomas, Angie, ....- (New YorkBalzer + Bray : Balzer + Bray, 2017)
Starr Carter (16, ik-figuur) gaat naar een dure particuliere school, maar woont in een arme wijk vol drugs en straatbendes. De spanning tussen die twee werelden loopt op als Starr getuige is van een schietincident waarbij haar jeugdvriend Khalil door een agent wordt gedood.
Beste boek voor jongeren 2018
15+
Keywords: Klassentegenstellingen; Racisme; Roman; Secundair onderwijs