Restart - Prenen, Martine, ....- (Gent : Borgerhoff & Lamberigts, 2022)
RESTART is een gids om je leven anders, opnieuw of (nog) beter op de rails te zetten. Ingrijpende gebeurtenissen zijn vaak het spreekwoordelijke duwtje in de rug om de realiteit eens van een andere kant te bekijken. Daarnaast is RESTART een ode aan de vrouwelijke veerkracht. Vrouwen hebben een lange weg afgelegd naar onafhankelijkheid. Maar vandaag lopen we nog altijd tegen muurtjes aan. Dat we (het) soms moe zijn, mag niet verbazen. Als daar andere moeilijkheden en ‘gedoe’ bovenop komen, raken we al eens het noorden kwijt. In haar nieuwste boek vertelt Martine Prenen hoe je je lichaam en geest sterker kan maken. Hoe je een moeilijke fase te boven komt, omgaat met verandering en aan energie, positiviteit en kracht wint. RESTART bevat tal van concrete tips om rust te vinden, je gelukshormoon te boosten en je veerkracht te vergroten. Lekkere recepten, efficiënte slaaptips en makkelijk toepasbare oefeningen mogen daarbij niet ontbreken. Martine weet uit ervaring hoe tegenslag je sterker kan maken. Ze ging daarover in gesprek met andere vrouwen die op hun manier een bijzondere en krachtige restart maakten. Daarnaast ging ze op bezoek bij antropologe Chia Longman en psychologe Séverine Van de Voorde voor meer inzicht in de vrouwelijke psyche.
Keywords: Gezondheidswetenschappen; Lichaam en geest; Persoonlijke ontwikkeling