Handboek werken met vrijwilligers : de wetgeving praktisch toegelicht /. - Vlaams Studie- en Documentatiecentrum voor vzw's (Brussel : Politeia, 2022)
Meer dan één miljoen vrijwilligers zetten zich in ons land belangeloos in om van hun club of vereniging een plek te maken waar het aangenaam vertoeven is. Beleidsmensen van verenigingen verdienen dan ook de nodige ondersteuning in hun dagelijkse takenpakket. Ze moeten zich immers een weg banen door een kluwen van verplichtingen, formaliteiten, verzekeringen, onkostenvergoedingen en nog zoveel meer. Het Vlaams Studie- en Documentatiecentrum voor vzw’s is verantwoordelijk voor deze publicatie en voorziet beleidsmensen van de nodige juridische ondersteuning.
Keywords: Vrijwilligerswerking ; wetgeving