Bedrijfskundige aspecten van HRM - Adema, Tjerk-Jan, ....-; Samson, Martijn, ....-; Dusée, Leon, ....- (Groningen : Noordhoff Uitgevers, 2019)
- Integrale bedrijfskundige benadering van HR; - met actuele onderwerpen en een hernieuwde structuur; - geschreven door HR-experts met onderwijservaring. Bedrijfskundige aspecten van HRM behandelt de strategische rol van Human Resource Management binnen organisaties vanuit een integrale bedrijfskundige invalshoek. De strategische rol van HRM wordt op verschillende niveaus beschreven. Het eerste deel verkent de externe omgeving. Welke invloed hebben een veranderende wereld en de omgeving van een bedrijf op HRM? Deel 2 zoomt in op de interne omgeving van een bedrijf. De organisatiecultuur, de rol van HR en leiderschapsstijlen binnen een bedrijf worden behandeld. Het laatste deel belicht onderwerpen als motivatie, verandermanagement en Big Data vanuit de optiek van het Human Capital Management. De tweede editie is volledig vernieuwd. Het boek heeft een verbeterde structuur gekregen: op drie niveaus wordt gekeken naar de bedrijfskundige aspecten van HRM. Er komen nieuwe onderwerpen aan bod, zoals de dynamiek van mondialisering, motivatie en de invloed van Big Data. Voor studenten zijn online toetsen beschikbaar. Docenten hebben via de bijbehorende website toegang tot collegesheets die ze kunnen gebruiken voor hun klassikale lessen. Bij dit boek kunnen docenten zelf toetsen samenstellen met behulp van www.toetsopmaat.nl. Deze toetsenbank bevat alle vragen uit de oefentoetsen voor studenten. Toetsen kunnen geëxporteerd worden naar diverse formats. Bedrijfskundige aspecten van HRM is geschikt voor de hbo-opleidingen HRM en Bedrijfskunde.
Keywords: Personeelsbeleid