Mama, papa, weet je ... ? Ik heb kwaliteiten! : een inspirerend boek voor ouders, leraren en opvoeders over het ontdekken en ervaren van kwaliteiten bij jonge kinderen - Moortgat, Liesbet, ....-; Van Dam, Chris, ....- (Gent : Academia Press, 2015)
In het boek 'Mama, papa, weet je ... ? Ik heb kwaliteiten! vinden ouders, leraren en begeleiders inspiratie om kwaliteiten te ontdekken bij jonge kinderen. Hiervoor gebruiken de auteurs het oplossingsgericht model en het kernkwadrantenmodel. Beiden geven een verrassende kijk op het gedrag van kinderen. Deze visie versterkt het positief zelfbeeld en een goed gevoel bij kinderen, maar zet ook de volwassenen rondom het kind aan om het kind anders te benaderen.
Bij dit inspiratieboek is ook een prentenboek beschikbaar: Bob en Pablo (ISBN 9789038224619)
Keywords: Didactiek