(S)Toverij met frieten - De Bel, Marc, 1954-; Bosschaert, Jan, 1957- (Antwerpen : Houtekiet, 2022)
Papa en mama gaan een weekendje naar Rome. Mona vindt dat helemaal niet erg, want zij mag gaan logeren bij oma en opa. Die wonen met hun honden Frikandel en Satee op een boerderij op de buiten, maar ze hebben ook een frituur, Frituur Sunshine. Die wordt al generatieslang uitgebaat van vader op zoon/dochter met veel plezier en liefde voor de friet. De schatrijke bouwondernemer Rupert Vrominck wil de frituur echter graag kopen, zodat hij die kan slopen om er een gigantisch appartementsgebouw neer te poten. Maar opa en oma weigeren elk bod, hoe hoog ook. Tot oma en Vrominck een gewaagde weddenschap aangaan en de poppen, of liever: de frieten, aan het dansen gaan... (S)Toverij Met Frieten is een magisch, knotsgek, maar ook ontroerend verhaal dat je nooit zou geloven als je het niet zelf hebt gelezen. En ook een liefdevolle ode aan onze Belgische frietcultuur!
9-11
Keywords: Avonturenverhalen