Goed team werk : hoe teams beter kunnen presteren en floreren. - Derksen, Karin, ....- (Amsterdam : Boom, 2022)
In 'Goed teamwerk' geeft Karin Derksen een overzicht van wetenschappelijk onderzoek naar teamwerk. Dat levert geen saai, maar een goed leesbaar boek op met veel praktijkvoorbeelden. Het boek bestaat uit drie delen. In het eerste deel wordt ingegaan op de basisvoorwaarden voor goed teamwerk: waarom is het nodig? Wat heb je ervoor nodig? Wat is de ideale teamgrootte? Hoe deel je doelen? Deel twee gaat in op samenwerken en behandelt vragen zoals hoe je veiligheid creëert in een team, hoe je diversiteit kunt benutten en hoe een team zich lerend kan ontwikkelen. Deel drie tenslotte gaat over leiderschap in teams; denk daarbij niet alleen aan individueel leiderschap, maar ook aan (zelf)sturende teams. Ieder hoofdstuk begint met een stuk theorie dat daarna op de praktijk wordt toegepast. Geen boek om van voor naar achter uit te lezen; je kunt er uit halen wat in het stadium waarin jouw team zich bevindt, toepasbaar is. Een goed boek voor iedereen die beroepshalve met een of meer teams werkt. Met literatuurverwijzingen in eindnoten.
Keywords: Teamwork