Later word ik koningin : help! Mijn kleuter wil schaken en ik ken er niets van - Minne, Christel, ....-; Diriq, ....- (Landegem : Thinkers Publishing, 2022)
Bij het schaken worden heel wat aspecten van het functioneren geoefend. We denken hierbij aan de sociale vaardigheden, het ruimtelijk- en wiskundig inzicht en de executieve functies zoals plannen en vooruit denken, analyseren, doelen nastreven, zich concentreren, emoties onder controle houden, mentale flexibiliteit, stressbeheersing, enz... Het schaken is hierdoor bijzonder geschikt voor de totale ontwikkeling van elk kind! Omdat jonge kinderen de figuren op een schaakbord intrigerend vinden, bedacht Christel Minne (kleuterjuf en schaakcoach) een grappig en historisch prentenboek om kleuters vanaf vier jaar mee te nemen in de wereld van het schaken. Het verhaal in rijmvorm is boeiend en blijft in het geheugen hangen. De tekeningen in het prentenboek zijn grappig en hebben als doel een visuele ondersteuning te bieden om de schaakregels te memoriseren.
3-5
Bij dit boek hoort ook een dubbele toolbox vol tips en spelletjes om het schaken spelenderwijs aan te leren met een enkel kind of in groep.
Keywords: Schaken