Reflecteren: de basis : op weg naar bewust en bekwaam handelen - Groen, Mirjam, ....- (Groningen : Noordhoff Uitgevers, 2020)
De roep om reflectie blijft klinken in alle lagen van de samenleving. Jij draagt daarin als professional een bijzondere verantwoordelijkheid. Van jou wordt voorbeeldgedrag verwacht. Dat vereist dat je kritisch kunt kijken naar je eigen handelen en dat je kunt omgaan met professionele dilemma's. Dat kun je reflecteren op eigen professioneel gedrag. Reflecteren: de basis helpt je om je een reflectieve denkwijze eigen te maken. Het boek geeft je handvatten om je reflectievaardigheid te ontwikkelen. Die train je zelfstandig én samen met medestudenten, met behulp van veel voorbeelden en oefeningen.
Keywords: Competentiegericht onderwijs