Hooggevoelig op school : inzichten en tips voor een fijne tijd op de basisschool (Bennekom : Scrivo Media, 2022)
Door hun gevoeligheid hebben hooggevoelige kinderen het soms lastig op school. De vele prikkels, de prestatie- en/of tijdsdruk, hun sfeergevoeligheid, andere manier van denken en hun sociaal-emotionele ontwikkeling maken dat deze kinderen vaak gebaat zijn bij een net iets andere aanpak. Dit boek, met een zeer praktische insteek, is bedoeld als handreiking aan ouders en leerkrachten. Het beschrijft tegen welke situaties hooggevoelige kinderen kunnen aanlopen en hoe we hen daarmee het best kunnen helpen. De ervaringsverhalen van ouders die door het boek verweven zijn, zorgen ervoor dat het een feest van (h)erkenning is voor iedereen die te maken heeft met hooggevoelige kinderen op de basisschool.
Keywords: Hooggevoeligheid