Campus handboek Sport : beleid en participatie in Vlaanderen - Scheerder, Jeroen, 1974-; Corthouts, Joris, ....-; Thibaut, Erik, ....-; Borgers, Julie, ....- (Leuven : Lannoo Campus, 2021)
Vlaanderen voert al meer dan een halve eeuw een autonoom sporten beweegbeleid. In die periode heeft het Vlaamse sport- en beweeglandschap heel wat structurele veranderingen doorgemaakt. Die ontwikkeling weerspiegelt zich zowel in de sportdeelname als in de organisatie van de sportsector. Sport. Beleid en participatie in Vlaanderen staat in eerste instantie stil bij vraag en aanbod van sport, meer bepaald sportbeoefening, sportaanbod, sporttewerkstelling en economische betekenis van sport. Daarna volgt een analyse van sportomgeving en sportsector aan de hand van een aantal heldere modellen. Het tweede deel gaat dieper in op de ontwikkeling van het Vlaamse sportbeleid en licht de verschillende fasen toe, inclusief raakvlakken met onder meer toerisme, volksgezondheid en onderwijs. Ten slotte zoomt dit deel in op hoe het sport- en beweegbeleid tot stand komt, waarbij de beleidscyclus, de beleidsinstrumenten en het wetgevend kader centraal staan. Dit handboek is een compleet en geactualiseerd naslagwerk voor studenten en professionals, beleidsmakers en managers. Met een voorwoord van Ben Weyts, Vlaams minister van Sport Dit handboek vormt het elfde deel in de reeks Management & Bestuur in Sport.
Keywords: Sportbeleid