De grote Zeppelin : didactiek voor kunstzinnige vorming in het secundair onderwijs - Crul, Koen, ....-; Oetang, ....- (Kapellen : Pelckmans, 2020)
De grote Zeppelin biedt didactische ondersteuning bij het ontwerpen van kunstzinnige activiteiten voor leerlingen van het secundair onderwijs. Leerkrachten (in opleiding) en begeleiders van artistieke leerprocessen ontdekken een waaier aan mogelijkheden om drama, dans, muziek, beeld en media in te zetten in hun onderwijspraktijk. Je verkent de leereffecten van kunstzinnig werken en hoe je betekenisgeving en vormgeving implementeert. Er is veel aandacht voor de didactische opbouw van kunsteducatieve activiteiten en de begeleiding van het artistieke leerproces. In het boek vind je concrete (geïntegreerde) praktijkvoorbeelden voor leerlingen in het voortgezet onderwijs.
Keywords: Kunstzinnige vorming